lørdag 3. mai 2014

Pinnekjøtt

Ferdigkokt pinnekjøtt
I dag blir det pinnekjøtt til middag. Ikke helt standard 3.mai, men hva gjør man når den ekstra pinnekjøttpakken fra jul snart går ut på "best før"-dato? Det er tross alt dyrt Bjorli-lam, det bør spises mens det ennå er godt! Så nå er det snart å hive det i stekeovnen for litt grillings, koke poteter, mose kålrabi og dampe rosenkål. Nam!

Det er ektemannen som er pinnekjøttlageren her i gården. Hver julaften er jo jeg på jobb, så da er det han som må stå over grytene om vi skal ha noen julemiddag. Jeg holder meg klokelig borte fra kjøkkenet hans, for der går jeg bare i veien ;)

Ute er det sol av og til, kald vind og noe som ligner snø og sludd i blant. Vi fyrte i ovnen, men straks etter kunne vi sitte ute i sola. Forvirrende! I solskinnet kunne jeg nyte synet av tulipanene som vi satte ned i fjor. Fornøyd!

Tulipaner

Her er jeg godt i gang med baby-bunaden, første ben er straks ferdig. Dette går mye fortere enn jeg trodde!


Noe annet som er ferdig er Chic kjole i turkis og korall. Fargene minnet meg om Stillehavet, med blått vann og korallrev. Fargene ble pene sammen, og det er ingen feil på kjolen i seg selv, men på korte meg ble nok en kjole i to så forskjellige farger ganske forkortende! Men med et belte og høye hæler går det likevel. Den er deilig varm ettersom garnet er 60% ull, helt perfekt til en litt kjølig sommerdag!

Chic kjole fra pickles str S
Det er ellers en flott lørdag. Vi var tidlig oppe og drakk god morgenkaffe før vi dro av gårde på trening. Vi tittet innom kjøpesenteret hvor jeg fikk tak i mineralsminke. Vi var også i byen på biblioteket og både leverte og lånte litt bøker. I dag lånte jeg en bok om det moderne Kina, Guy Delisles tegneserie om Pyongyang og en ny strikkebok som har kommet, Strikk på nytt av Anne Kirsti Espenes. Den hadde noen utrolig flotte (og vanskelige) oppskrifter basert på gamle husfliden-oppskrifter. Jeg fant en kjole jeg kunne tenke meg å strikke til vinteren.


 Ha en fin dag :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar